resultatet av kladdkakan!



såhär blev smeten innan den stack in i ugnen, fin va?!
trodde inte den skulle bli rosa, eftersom den typ va brun på bilden, men när man tog ut den va den typ rosa/brun, och såg inte ut att va den fräshaste kakan! Men med lite glass till (som jag inte tål, ajjamajja) så blev det väldigt gott! Den va också hur lätt som helst att baka, receptet nedan!

Hallon och Lakritskladdkaka

3 ägg
175 g socker
200 g frysta hallon
Kick laktitskola (10 st, fint hackade)
150 g smör
2 dl vetemjöl
1 krm salt
ströbröd

Gör såhär:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Rör ihop ägg, socker, Kick och hallon. Tillsätt det smälta smöret och rör ner vetemjöl och salt.
3. Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
4. Grädda 16-25 minuter, (jag hade ungefär 20) Kakan ska va kladdig i mitten, känn med sticka.
5. Kyl ned och servera med glass! (vi åt den varm med glass, mumms...!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0